Fair play na tribinama vol.2

GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje u sezoni 2022/23. pokreću novo izdanje kampanje ”Fair play na tribinama” kako bi se zajedničkim naporom kluba, zaklade i navijača smanjila upotreba pirotehnike na stadionu, a kroz humanitarni karakter ujedno i pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nakon svake službene utakmice u sezoni 2022/23. u kojoj GNK Dinamo ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub će izdvojiti određeni novčani iznos za potrebe djece, mladih i socijalno ugroženih.

Slavko Midžor/Pixsell

Klub i zaklada pokrenuli su drugo izdanje kampanje koja je u organizaciji GNK Dinamo provedena već ranije u sezoni 2019/20. Tada je hrvatski prvak izdvajao određena novčana sredstva za svaku utakmicu koja je prošla bez kazne za ponašanje navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije. Na kraju je kroz 14 utakmica bez kazne za ponašanje navijača prikupljen iznos od ukupno 248 tisuća kuna koji je doniran organizacijama koje skrbe o djeci, mladima, osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim skupinama.

Web stranica kampanje: https://fairplay.gnkdinamo.hr/

Leave a Reply

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: