Svjetski dan Crvenog križa

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

World Red Cross Day – May 9th

Prema podacima objavljenim na stranici Hrvatskog Crvenog križa gotovo 3.500 volontera u ovim vremenima krize svakodnevno pomaže osobama koje su pogođene epidemijom koronavirusa te stradalima u zagrebačkom potresu.

Građanski nogometni klub Dinamo i Hrvatski Crveni križ povezani su već duže vrijeme kroz razne projekte kojima se zajedničkim snagama pomaže pojedincima i lokalnoj zajednici.

Nogometni hakl igrača Dinama s jedne strane i momčadi Red Cross All Star, tražitelja međunarodne zaštite i djelatnika HCK-a koji je za cilj imao promociju različitosti i jednakosti, zatim suradnja i dolasci tražitelja azila, roditelja i djece te djelatnika na utakmice Dinama s ciljem uključenja u lokalnu zajednicu i ravnopravnosti, velika kampanja Fair play na tribinama koja ima i humanitarni karakter, kreiranje zajedničke edukativne slikovnice i bojanke za djecu na temu pozitivnog ponašanja…

Svim djelatnicima i volonterima Crvenog križa sretan njihov dan!

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: