Vježbe za djecu s teškoćama u razvoju

Epidemija korona virusa i trenutačna situacija u gradu, državi i svijetu zaustavile su nogomet na određeno vrijeme. Osim treninga, utakmica i natjecanja profesionalnih sportaša i momčadi, zaustavljene su i sve ostale aktivnosti koje nogometni klubovi provode. Između ostaloga na popisu našeg kluba nalaze se i društveno odgovorne aktivnosti, odnosno konkretno treninzi naše momčadi djece s teškoćama u razvoju – Dinamo Power Team.

Football exercises for children with learning disabilites!

Djeca su do prekida održavanja nogometa trenirala jednom tjedno na stadionu Maksimir, uz stručno vodstvo Dinamovih trenera iz nogometne škole i specijaliziranih fizioterapeuta, a ove godine ujedno obilježavamo treću godinu postojanja projekta. Dok se profesionalni sportaši polako vraćaju treninzima, sukladno mjerama nadležnih institucija, naši mladi nogometaši iz Dinamo Power Team ekipe nažalost još uvijek se ne mogu vratiti onome što iznimno vole i čemu se vesele – zajedničkim nogometnim treninzima.

ONLINE VJEŽBE

Kako bismo im olakšali ovaj period bez nogometa te ih ujedno motivirali na održavanje tjelesne aktivnosti, treneri Marko Cindrić i Božo Raić iz nogometne škole pripremili su za njih video vježbi koje u ovom periodu mogu raditi kod kuće, u dvorištu ili u parku, uz asistenciju roditelja i obitelji. Treneri su za djecu pripremili nekoliko različitih treninga koje ćemo objavljivati svakih tjedan dana na YouTube kanalu Dinama.

Leave a Reply

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: