Dodjela donacija udrugama: Fair play na tribinama

Za kraj uspješne 2019. godine te uoči nadolazećih blagdana, GNK Dinamo održao je u ponedjeljak, 23. prosinca na Trgu bana Jelčića dodjelu čekova s donacijama za odabrane udruge iz prvog dijela kampanje “Fair play na tribinama”.

Kako je sve krenulo?

GNK Dinamo donio je odluku o pokretanju kampanje ”Fair play na tribinama” u sklopu koje izdvaja određena novčana sredstva.

Nakon svake službene utakmice u kojoj Dinamo nije kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub izdvaja određeni novčani iznos. Za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa to je 10 tisuća kuna, dok se za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu bez kazne izdvaja 5 tisuća eura.

U prvom dijelu sezone nakon svih odigranih utakmica iznos koji će klub izdvojiti za kampanju Fair play na tribinama iznosi 218 tisuća kuna!

POVJERENSTVO I ODABIR

U skladu s uvjetima Natječaja za dodjelu financijskih sredstava (donaciju) iz kampanje ”Fair play na tribinama” zaprimljeno je ukupno 15 prijava, a komisija za odabir izabrala je projekte 7 udruga koje su udovoljile propisanim uvjetima te koje će biti financirane iz natječajnog fonda. Udruge kojima će biti dodijeljene donacije obvezne su podnijeti izvješće o provedbi programa/projekta najkasnije do 28. veljače 2021. godine.

Donacije su na dodjeli na pozornici pokraj adventske kućice “Dinamova čarolija” predali u ime Građanskog nogometnog kluba Dinamo predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras, član Izvršnog odbora Vladimir Gašparović te igrači prve momčadi Joško Gvardiol i Sandro Kulenović, a u ime Hrvatskog Crvenog križa Tomislav Marjanović i Badi Hadad.

Udruge koje su izabrane za dodjelu novčanih sredstava u prvom dijelu kampanje u sezoni 2019/20.

1. Isusovačka služba za izbjeglice u Republici Hrvatskoj

2. Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce

3. Udruga Maštara

4. Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići

5. Hrvatski savez slijepih

6. Udruga Ozana

7. Udruga Sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj / Konferencija Sv. Luise de Marillac u Zagrebu

Leave a Reply

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: