FAIR PLAY NA TRIBINAMA

GNK Dinamo u novoj će sezoni uz pohod na nove uspjehe i trofeje imati i jednu plemenitu misiju.

Aktualni prvak Hrvatske i najtrofejniji hrvatski nogometni klub te partner projekta Hrvatski Crveni križ pokrenuli su društveno odgovornu kampanju naziva ”Fair play na tribinama”.

Nakon svake službene utakmice u sezoni 2019/20. u kojoj GNK Dinamo ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub će izdvojiti određeni novčani iznos za potrebe djece, mladih i socijalno ugroženih osoba.

Autor: Tomislav Miletić/PIXSELL

Na kraju prvog dijela sezone od svake utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, Hrvatskog kupa i UEFA natjecanja koja prođe bez kazne za ponašanje navijača Dinama prikupljeni će iznos putem službenog natječaja i odluke komisije biti dodijeljen određenim udrugama djece, mladih i ugroženih socijalnih skupina kojima je potrebna pomoć. Iznos koji će GNK Dinamo izdvojiti za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa bit će 10 tisuća kuna, dok će za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu klub izdvojiti 5 tisuća eura.

Projekt se odnosi na ponašanje navijača Dinama za vrijeme utakmica, a vrijedi na domaćim utakmicama na stadionu Maksimir, kao i na gostovanjima u domaćim i europskim natjecanjima.

Leave a Reply

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: