Prvi turnir za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju

GNK Dinamo imao je čast biti domaćin prvog nogometnog turnira za djecu s poteškoćama u razvoju, održanog na stadionu Maksimir u utorak, 13. studenog.

Djeca s poteškoćama u razvoju nemaju adekvatne mogućnosti bavljenja sportom pa je glavni cilj motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Projekt Hrvatske nogometne lige za djecu s poteškoćama u razvoju pokrenula je udruga Akademija zdravog življenja, a uz hrvatskog prvaka uključili su se Hrvatski nogometni savez, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju i Hrvatski paraolimpijski odbor, centri za odgoj i obrazovanje iz Hrvatske, kao i četiri hrvatska nogometna kluba NK Osijek, NK Istra 1961, NK Slaven Belupo i HNK Rijeka.

spl_dinamo_pixsell_goranstanzl2 (50)

Sudionici prvog turnira na Maksimiru bile su momčadi Dinamo, Koprivnica, Istra 1961, Osijek i gosti iz Bosne i Hercegovine – škola fudbala Respekt. Momčadi su predstavljala djeca i starije osobe s poteškoćama u razvoju, a u ekipi Dinama imali smo 15 igrača, starosti od 5 do 18 godina.

Igrači iz ekipe naziva ”Dinamo Power Team” u proteklih su mjesec dana uz trenere iz Dinamove nogometne škole odradili nekoliko treninga, a prvi turnir u Zagrebu okupio je preko 80 djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Treninzi se nastavljaju jednom tjedno na Maksimiru, a idući je turnir u Osijeku, početkom 2019. godine.

CIJELI IZVJEŠTAJ PROČITAJTE NA GNKDINAMO.HR.

Leave a Reply

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: